Zakon o Registru zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava („Sl. glasnik RS“, br. 68/15 i 79/15 – ispravka ) ( u daljem tekstu: Zakon) uređuje vođenje Registra zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod koriniska javnih sredstava, njegov sadržaj i način vođenja, kao i zaštitu i dostupnost podataka.

Sa tim u vezi, dana 14. juna 2018. godine na sednici Vlade usvojena je Uredbu o šifarniku radnih mesta („Službeni glasnik RS”, broj 48/18), kojom se utvrđuju šifre radnih mesta na osnovu kojih korisnici javnih sredstava unose podatke o radnom mestu na kojem rade zaposlena, izabrana, imenovana i postavljena lica u Registar zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava.

Uredba o šifarniku radnih mesta stupa na snagu i primenjuje se od 30. juna 2018. godine.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na katalogradnihmesta@mduls.gov.rs i 011/2685 397

Preuzmite:

Šifarnih radnih mesta

Uputstvo za primenu Uredbe o šifarniku radnih mesta

Izvor: sajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Napomena Redakcije: Uredba o šifarniku radnih mesta i Zakon o Registru zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava možete pogledati u elektronskom izdanju Propisi.net.