Poštovani,

Veliko nam je zadovoljstvo da vam predstavimo novu verziju elektronskog pravnog izdanja Propisi.net. Ona je rezultat  dvanaestogodišnjeg iskustva i rada u internet aplikacijama ove vrste. Podsetićemo vas da je ING-PRO d.o.o., još 2003. godine, kreirao prvu internet verziju Propisi.net, aplikaciju za praćenje propisa i sudske prakse u Republici Srbiji, koja se zbog ograničenih internet resursa u Srbiji u tom trenutku  nalazila samo u velikim preduzećima koja su u tom trenutku bila u mogućnosti da sebi priušte kvalitetnu internet infrastrukturu. U skladu sa širenjem infrastrukture interneta po Srbiji, mreža korišćenja aplikacije se iz godine u godinu sve više širi, da bi 2005. godine bila napravljena druga verzija ovog izdanja. Ovu verziju koja se uspešno koristi od 2005. godine, do danas, zameniće TREĆA i NAJNOVIJA verzija koju vam predstavljamo.

Višegodišnje sugestije korisnika i praćenje svetskih internet tehnologija i trendova doprinelo je da tim pravnika i softverskih inženjera, sada tržištu ponudi najnaprednije izdanje ove vrste, u Srbiji i Crnoj Gori, koje se vidno izdvaja po svojim karakteristikama, brzini, broju dokumenata, opcijama.

ŠTA JE NOVO

U skladu sa najnaprednijim aplikacijama ove vrste u svetu, vidno su poboljšani interfejs (tj. radna površina), pretraživač sa osnovnom i naprednom pretragom, racionalniji raspored postojećih i dodavanje novih opcija, preglednost dokumenata. Jednostavnost korišćenja i brzina rada jesu čvrsti argumenti u koje ćete se i sami uveriti, da bi izdanje PROPISI.NET  sa preko 200.000 dokumenata trebalo da bude vaš prvi i najbolji izbor kako u pogledu kvaliteta tako i u pogledu cene.
Najvažnije promene su: 
– ukidanje “pop up blockera“,
– mogućnost pretraživanja bez unosa zvezdice (*) koja se podrazumeva,
– odabir i snimanje samo jedne teritorije u rezultatima pretrage (samo Srbija, samo Crna Gora ili i Srbija i Crna Gora),
– optimizacija i pojednostavljenje pregleda i kretanja (navigacije) u izdanju,
– omogućen odabir veličine fonta u prikazu dokumenata,
– omogućen odabir veličine prozora za prikaz dokumenata,
– simetričan prikaz više dokumenata i veza između njih sa mogućnošću izdvajanja dokumenta u novi tabulator,
– napredniji prikaz “Pregleda po glasilima“,
– pojednostavljenja u korišćenju “Napredne pretrage“,
– novi deo “Moji dokumenti“,
– novi deo “Najpregledaniji dokumenti,
– optimizacija teksta propisa prilagođenog za štampu (štampa se prečišćeni tekst),
– ukoliko vas izdanje automatski odjavi usled vremenskog nekorišćenja u trajanju od 30 minuta, ponovnim prijavljivanjem u izdanje vraćate se u dokument koji je bio otvoren,
– ažurirani dokumenti dostupni su istog dana kad se i redakcijski obrade
– nova verzija prilagođena je pregledu preko mobilnih telefona i tableta tako da ne iziskuje potrebu za posebnom android aplikacijom.

DINAMIKA ZAMENE POSTOJEĆE VERZIJE IZDANJA SA NOVIM VERZIJOM

Do 15.12.2016. godine, pretplatnicima smo omogućili da na početnoj strani sajta www.propisi.net pored  prethodne, postojeće verzije probaju da rade i sa novom verzijom izdanja, kada za to budu imali vremena (umesto pritiskom na taster “Pristupi“ pritisnete taster “PRISTUPI NOVOJ VERZIJI“ koji se nalazi desno od pored postojećeg tastera “Pristupi“). 

 

U tom periodu a i kasnije, u mogućnosti ste da sve eventualne nejasnoće u radu, slobodno predočite našem timu koji će vam stajati na raspolaganju putem telefona 011/2836-884, 011/2836-890.
Od 16.12.2016. godine, prethodna verzija izdanja  biće zamenjena novom. Pristup i korišćenje postojeće (stare) verzije izdanja, biće moguće do sredine januara 2017. godine, pritiskom na taster “PRISTUPI STAROJ VERZIJI“ kada će i prestati njeno ažuriranje i korišćenje.

Iz svega predočenog jasno se vidi da smo svakom pretplatniku ostavili dovoljno vremena da se blagovremeno upozna sa NOVOM VERZIJOM i da se na istu navikne. Uvođenje novih verzija izdanja, dokaz su konstantnog ulaganja u kvalitet, čime ING-PRO uvek predstavlja kvalitetnog i pouzdanog poslovnog partnera.

Želimo vam uspešan rad, 

Redakcija ING-PRO