Поштовани,

Велико нам је задовољство да вам представимо нову верзију електронског правног издања Прописи.нет. Она је резултат  дванаестогодишњег искуства и рада у интернет апликацијама ове врсте. Подсетићемо вас да је ИНГ-ПРО д.о.о., још 2003. године, креирао прву интернет верзију Прописи.нет, апликацију за праћење прописа и судске праксе у Републици Србији, која се због ограничених интернет ресурса у Србији у том тренутку  налазила само у великим предузећима која су у том тренутку била у могућности да себи приуште квалитетну интернет инфраструктуру. У складу са ширењем инфраструктуре интернета по Србији, мрежа коришћења апликације се из године у годину све више шири, да би 2005. године била направљена друга верзија овог издања. Ову верзију која се успешно користи од 2005. године, до данас, замениће ТРЕЋА и НАЈНОВИЈА верзија коју вам представљамо.

Вишегодишње сугестије корисника и праћење светских интернет технологија и трендова допринело је да тим правника и софтверских инжењера, сада тржишту понуди најнапредније издање ове врсте, у Србији и Црној Гори, које се видно издваја по својим карактеристикама, брзини, броју докумената, опцијама.

ШТА ЈЕ НОВО

У складу са најнапреднијим апликацијама ове врсте у свету, видно су побољшани интерфејс (тј. радна површина), претраживач са основном и напредном претрагом, рационалнији распоред постојећих и додавање нових опција, прегледност докумената. Једноставност коришћења и брзина рада јесу чврсти аргументи у које ћете се и сами уверити, да би издање ПРОПИСИ.НЕТ  са преко 200.000 докумената требало да буде ваш први и најбољи избор како у погледу квалитета тако и у погледу цене.
Најважније промене су: 
– укидање “pop up blockera“,
– могућност претраживања без уноса звездице (*) која се подразумева,
– одабир и снимање само једне територије у резултатима претраге (само Србија, само Црна Гора или и Србија и Црна Гора),
– оптимизација и поједностављење прегледа и кретања (навигације) у издању,
– омогућен одабир величине фонта у приказу докумената,
– омогућен одабир величине прозора за приказ докумената,
– симетричан приказ више докумената и веза између њих са могућношћу издвајања документа у нови табулатор,
– напреднији приказ “Прегледа по гласилима“,
– поједностављења у коришћењу “Напредне претраге“,
– нови део “Моји документи“,
– нови део “Најпрегледанији документи,
– оптимизација текста прописа прилагођеног за штампу (штампа се пречишћени текст),
– уколико вас издање аутоматски одјави услед временског некоришћења у трајању од 30 минута, поновним пријављивањем у издање враћате се у документ који је био отворен,
– ажурирани документи доступни су истог дана кад се и редакцијски обраде
– нова верзија прилагођена је прегледу преко мобилних телефона и таблета тако да не изискује потребу за посебном андроид апликацијом.

ДИНАМИКА ЗАМЕНЕ ПОСТОЈЕЋЕ ВЕРЗИЈЕ ИЗДАЊА СА НОВИМ ВЕРЗИЈОМ

До 15.12.2016. године, претплатницима смо омогућили да на почетној страни сајта www.propisi.net поред  претходне, постојеће верзије пробају да раде и са новом верзијом издања, када за то буду имали времена (уместо притиском на тастер “Приступи“ притиснете тастер “ПРИСТУПИ НОВОЈ ВЕРЗИЈИ“ који се налази десно од поред постојећег тастера “Приступи“). 

 

У том периоду а и касније, у могућности сте да све евентуалне нејасноће у раду, слободно предочите нашем тиму који ће вам стајати на располагању путем телефона 011/2836-884, 011/2836-890.
Од 16.12.2016. године, претходна верзија издања  биће замењена новом. Приступ и коришћење постојеће (старе) верзије издања, биће могуће до средине јануара 2017. године, притиском на тастер “ПРИСТУПИ СТАРОЈ ВЕРЗИЈИ“ када ће и престати њено ажурирање и коришћење.

Из свега предоченог јасно се види да смо сваком претплатнику оставили довољно времена да се благовремено упозна са НОВОМ ВЕРЗИЈОМ и да се на исту навикне. Увођење нових верзија издања, доказ су константног улагања у квалитет, чиме ИНГ-ПРО увек представља квалитетног и поузданог пословног партнера.

Желимо вам успешан рад, 

Редакција ИНГ-ПРО