Predlog Nacionalne strategije za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma je završen i biće upućen institucijama radi davanja mišljenja, a sledeće sedmice bi trebalo da bude usvojen na sednici Vlade Srbije, rečeno je danas na sednici Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija, resorni ministar Siniša Mali se zahvalio svima članovima Koordinacionog tela što su učestvovali na ispunjavanju preporuka MANIVAL-a.

„Naši rezultati su više nego dobri a obaveze nastavljamo da ispunjavamo. Izveštaj MANIVAL-a je objavljen 23. januara na njihovom sajtu i oni su u tri oblasti prihvatili poboljšanja. Veliki smo posao odradili ali tu naravno nije kraj jer je reč o kontinuiranoj aktivnosti i zato je važno da ove godine nastavimo sa usvajanjem podzakonskih akata i primenom“, rekao je ministar.

Na sastanku je istaknuto da smo dobili povećanje ocena za sve preporuke, za koje smo ispunili uslove, da su ostale četiri preporuke koje su „delimično ispunjene“, ali i one su u tehničkom smislu već ispunjene, samo nisu ocenjene i biće razmatrane tek u decembru 2021. godine, navodi se u saopštenju ministarstva.

Izvor: sajt RTV-a