TERMIN: Link za premijerni prikaz pete epizode biće dostupan na Info-panelu, u okviru izdanja Propisi.net, 27. 9. 2021. od 10.00 časova, a za prikaz šeste epizode 11. 10. 2021. od 10.00 časova.Nakon toga, reprizne prikaze veb-serijala moguće je pogledati u izdanju Propisi.net, u delu pod nazivom „Komentari”, u grupi „ING-PRO vebinari”.

Reč autora:

Poštovane kolege,

Nastavlja se serijal „Pregled sudske prakse”. Obim i kvalitet pripremljenog materijala prvi put je obavezao Redakciju da napravi dvodelnu emisiju. Razlog za to leži u komplikovanosti mnogih aspekata krivičnog dela poreska utaja, koje smo obradili u 5. i 6. epizodi. Naši gosti, zamenik javnog tužioca Drugog osnovnog javnog tužioca Ivan Duzlevski (član odeljenja koje postupa prevashodno u predmetima krivičnog dela poreska utaja) i stalni sudski veštak finansijsko-ekonomske struke dr Ivan Raonić, osvrnuli su se na trideset pripremljenih odluka, iznoseći lična iskustva, stečena višedecenijskim radom.

Odluke su delom izabrane tako da prate biće krivičnog dela poreska utaja. Pregledali smo i odluke najviših sudskih instanci koje se međusobno isključuju odnosno protivreče u pogledu zauzetih stavova (VKS i Apelacija) o elementarnim pitanjima za (ne)postojanje predmetnog krivičnog dela. Osvrnuli smo se i na pojedinačne poreske zakone, odnosno odluke koje su donete u vezi sa njima. Nadamo se da će izabrane odluke koristiti prilikom usmeravanja vašeg rada.

S poštovanjem,

Nikola Pantelić

Kako bi vam uštedela vreme i omogućila da se na što jednostavniji način upoznate sa izabranim odlukama iz njene baze, kompanija Ing-Pro pokrenula je poseban veb-serijal pod nazivom „Pregled sudske prakse”. U trajanju od okvirno jednog školskog časa naš saradnik i autor Nikola Pantelić, zamenik javnog tužioca u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, predstaviće vam najzanimljivije delove objavljenih sudskih odluka viših sudskih instanci. Sudska praksa je godinama izuzetno važan orijentir u srpskom pravnom sistemu, pa njeno poznavanje poboljšava naše izglede da uspemo u sudskim postupcima.

VEBINAR JE BESPLATAN ZA PRETPLATNIKE NA ING-PRO IZDANJA.

Za sva obaveštenja pozovite nas na: 011/2836-817, 011/2836-820, 2836-821, 2836-822, putem faksa: 011/2836-474 ili preko dela „Kontakt”.