Reprizne prikaze veb-serijala moguće je pogledati u izdanju Propisi.net, u delu pod nazivom „Komentari”, u grupi „ING-PRO vebinari”.

Za one koji nisu pretplatnici izdanja Propisi.net, u nastavku mogu pogledati prvi deo  ove epizode veb serijala, PROMOTIVNO – BESPLATNO:

Reč autora:

Poštovane kolege,

Nastavlja se serijal „Pregled sudske prakse”. Obim i kvalitet pripremljenog materijala prvi put je obavezao Redakciju da napravi dvodelnu emisiju. Razlog za to leži u komplikovanosti mnogih aspekata krivičnog dela poreska utaja, koje smo obradili u 5. i 6. epizodi. Naši gosti, Ivan Duzlevski, zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu (ranije zamenik javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, član odeljenja koje postupa prevashodno u predmetima krivičnog dela poreska utaja) i dr Ivan Raonić stalni sudski veštak finansijsko-ekonomske struke osvrnuli su se na trideset pripremljenih odluka, iznoseći lična iskustva, stečena višedecenijskim radom.

Odluke su delom izabrane tako da prate biće krivičnog dela poreska utaja. Pregledali smo i odluke najviših sudskih instanci koje se međusobno isključuju odnosno protivreče u pogledu zauzetih stavova (VKS i Apelacija) o elementarnim pitanjima za (ne)postojanje predmetnog krivičnog dela. Osvrnuli smo se i na pojedinačne poreske zakone, odnosno odluke koje su donete u vezi sa njima. Nadamo se da će izabrane odluke koristiti prilikom usmeravanja vašeg rada.

S poštovanjem,

Nikola Pantelić

Kako bi vam uštedela vreme i omogućila da se na što jednostavniji način upoznate sa izabranim odlukama iz njene baze, kompanija Ing-Pro pokrenula je poseban veb-serijal pod nazivom „Pregled sudske prakse”. U trajanju od okvirno jednog školskog časa naš saradnik i autor Nikola Pantelić, zamenik javnog tužioca u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, predstaviće vam najzanimljivije delove objavljenih sudskih odluka viših sudskih instanci. Sudska praksa je godinama izuzetno važan orijentir u srpskom pravnom sistemu, pa njeno poznavanje poboljšava naše izglede da uspemo u sudskim postupcima.

VEBINAR JE BESPLATAN ZA PRETPLATNIKE NA ING-PRO IZDANJA.

Za sva obaveštenja pozovite nas na: 011/2836-817, 011/2836-820, 2836-821, 2836-822, putem faksa: 011/2836-474 ili preko dela „Kontakt”.