Reprizni prikaz ove emisije veb-serijala moguće je pogledati u izdanju Propisi.net, u delu pod nazivom „Komentari”, u grupi „ING-PRO vebinari”.

Za one koji nisu pretplatnici izdanja Propisi.net, u nastavku mogu pogledati ovu epizodu veb serijala PROMOTIVNO – BESPLATNO:

 

Po prvi put u emisiji, u decembru, gostovaće nam javni beležnik Sava Dedajić. Kolega će, osim relevantne sudske prakse, pregledati i saopštenja i stručne savete Javnobeležničke komore Srbije i mišljenja Ministarstva pravde. Takođe, kolega će, uz relevantna mišljenja sa godišnjih savetovanja javnih beležnika Srbije, izneti i svoja iskustva u pogledu podobnosti javnobeležničkog zapisa za upis prava svojine, solemnizacije ugovora o prometu nepokretnosti koja se nalazi u vanknjižnom vlasništvu kupca, nepunovažnosti ugovora o ustupanju i raspodeli imovine za života, nakon čega će se osvrnuti na uslove pod kojima stranci koji ne obavljaju delatnost u našoj zemlji mogu da steknu nepokretnosti, kao i na nekolicinu drugih značajnih pitanja. Veći deo obrađenih odluka iz ove emisije koje je verifikovala Javnobeležnička komora pripremila je javni beležnik Svetlana Sarajlić.

Kako bi vam uštedela vreme i omogućila da se na što jednostavniji način upoznate sa izabranim odlukama iz njene baze, kompanija Ing-Pro pokrenula je poseban veb-serijal pod nazivom „Pregled sudske prakse”. U trajanju od okvirno jednog školskog časa naš saradnik i autor Nikola Pantelić, zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, predstavljaće vam najzanimljivije delove objavljenih sudskih odluka viših sudskih instanci. Sudska praksa je godinama izuzetno važan orijentir u srpskom pravnom sistemu, pa njeno poznavanje poboljšava naše izglede da uspemo u sudskim postupcima.

Za sva obaveštenja pozovite nas na: 011/2836-817, 011/2836-820, 2836-821, 2836-822, putem faksa: 011/2836-474 ili preko dela „Kontakt”.