Visoki savet sudstva (VSS) preporučio je predsednicima sudova u pojedinim gradovima u kojima je proglašena vanredna situacija zbog velikog broja novoobolelih od Covida 19 da organizuju rad suda u skladu sa preporukama Mnistarstva pravde i tog najvišeg sudskog organa iz marta ove godine.

U zaključku VSS, koji je objavljen na njegovom sajtu, precizira se da predsesdnik suda, čije je sedište na teritoriji grada u kojem je proglašena vanredna situacija po predlogu Štaba za vanredne situacije, jer postoji realna opasnost od širenja korona virusa, organizuje rad suda u skladu sa Preporukama za rad sudova i tužilaštava za vreme vanrednog stanja.

Ovi načini rada sudova trajeće do ukidanja vanredne situacije, navodi se u zaključku.

Vanredna situacija je do sada proglašena u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu i Vranju zbog velikog broja novoobolelih od Covida 19.

Čelnici ovih sudova dana su objavili na svojim sajtovima plan rada, za vreme trajanja vanredne situacije a koji predviđa mahom rad u zakonski hitnim i pritvorskim predmetima, dok se pretresi i ročišta ostali predmeti odlažu, a stranke će o novim terminima biti naknadno obaveštene pisanim putem.

Preuzmite:

Izvor: sajt RTV