Пресуда је донета у корист запослене М. Б. која је због пријаве корупције са наплатом паркинг казни у Новом Саду трпела штетне последице.

Том одлуком потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Новом Саду који је утврдио да је новосадска управа за инспекцијске послове извршила штетну радњу према М. Б.

Како је пренео портал Пиштаљка, у пресуди се констатује да је узбуњивач М. Б. без стварног и објективног разлога, а као одмазду за извршено узбуњивање, пребачена на друго радно место. 

Истом пресудом суд је забранио Граду Новом Саду да понови штетну радњу према Беретки и наложио да јој омогући обављање посла надзорника у области комуналне инспекције. 

Суд је такође утврдио да је Град Нови Сад повредио част и углед узбуњивача М. Б.  због чега ће морати да јој исплати 100.000 динара, а туженом је наложено и да пресуду о свом трошку објави у листу са тиражом од најмање 100.000 примерака који излази на целој територији државе, пренео је портал Пиштаљка. 

Ову правоснажну пресуду Апелациони суд је донео 22. маја, а М. Б.  ју је примила 5. јуна, тачно на другу годишњицу почетка примене Закона о заштити узбуњивача. 

 Поступак је М. Б.  водила уз савете и инструкције правног тима Пиштаљке, али и медијску подршку тог портала.

 

Извор: http://www.rts.rs