Kompletan Prekršajni apelacini sud preselio se početkom aprila u renoviranu zgradu nekašanjeg vojnog objekta u Katanićevoj ulici broj 15, dok se na istoj lokaciji privode kraju radovi na rekonstrkuciji velikog objekta u kojima će biti sedišta nekoliko sudova, tužilaštava i najviših pravosudnih insitucija. BEOGRAD – Kompletan Prekršajni apelacini sud preselio se početkom aprila u renoviranu zgradu nekašanjeg vojnog objekta u Katanićevoj ulici broj 15, dok se na istoj lokaciji privode kraju radovi na rekonstrkuciji velikog objekta u kojima će biti sedišta nekoliko sudova, tužilaštava i najviših pravosudnih insitucija.

„Prekršajni apelacioni sud je 4. aprila kompletno preseljen iz Timočke u novu zgradu u Katanićevoj, a već sutradan počeo je sa radom u punom kapacitetu“, rekao je za Tanjug portparol suda Aleksandar Ilić.

U istoj zgradi koja ima preko 3.000 kvadratnih metara neto površine,

 sa Prekršajnim apelacionim sudom planirano je useljenje zajedničkih službi pravosudnih organa u Beogradu.

Tokom juna i jula na tom objektu je predviđena rekonstrukcija fasade i krova kao i spoljašnje uredenje, a ukupna vrednost svih radova iznosi milion dinara.

Na velikom objektu zgrade Vojnotehničkog instituta na istoj adresi (Katanićeva 15) završetak radova adaptacije za potrebe pravosudnih organa, koji su počeli u maju prošle godine, očekuju se do kraja jula.

U toj zgradi bi privremeno mogli da budu smešteni neki od sudova koji se sele iz Palate pravde čija je rekonstrukcija planirana da počne u septembru.

Neto površina Velikog objekta iznosi oko 12.000 kvadratnih metara, a u njemu će biti sedište Drugog osnovnog suda i Drugog osnovnog javnog tužilaštva, Apelacionog javnog tužilaštva, Republičkog javnog tužilaštva i Državno veće tužilaca.

Prema planu, Drugi osnovni sud će dobiti deo podruma i prizemlja, prvi, drugi i deo trećeg sprata, Drugo osnovno javno tužilaštvo – deo podruma i prizemlja, deo trećeg sprata i četvrti sprat, Apelaciono javno tužilaštvo – deo podruma, prizemlja, šesti, sedmi i osmi sprat, Republičko javno tužilaštvo – deo prizemlja i peti sprat, a Državno veće tužilaca u Beogradu – deveti, 10, i 11. sprat.

U podrumu ispod sudnica biće smeštene pritvorske jedinice i arhive, a u prizemlju, šalteri i pisarnice.

Izvor: sajt Tanjug