Комплетан Прекршајни апелацини суд преселио се почетком априла у реновирану зграду некашањег војног објекта у Катанићевој улици број 15, док се на истој локацији приводе крају радови на реконстркуцији великог објекта у којима ће бити седишта неколико судова, тужилаштава и највиших правосудних инситуција. БЕОГРАД – Комплетан Прекршајни апелацини суд преселио се почетком априла у реновирану зграду некашањег војног објекта у Катанићевој улици број 15, док се на истој локацији приводе крају радови на реконстркуцији великог објекта у којима ће бити седишта неколико судова, тужилаштава и највиших правосудних инситуција.

„Прекршајни апелациони суд је 4. априла комплетно пресељен из Тимочке у нову зграду у Катанићевој, а већ сутрадан почео је са радом у пуном капацитету“, рекао је за Тањуг портпарол суда Александар Илић.

У истој згради која има преко 3.000 квадратних метара нето површине,

 са Прекршајним апелационим судом планирано је усељење заједничких служби правосудних органа у Београду.

Током јуна и јула на том објекту је предвиђена реконструкција фасаде и крова као и спољашње уредење, а укупна вредност свих радова износи милион динара.

На великом објекту зграде Војнотехничког института на истој адреси (Катанићева 15) завршетак радова адаптације за потребе правосудних органа, који су почели у мају прошле године, очекују се до краја јула.

У тој згради би привремено могли да буду смештени неки од судова који се селе из Палате правде чија је реконструкција планирана да почне у септембру.

Нето површина Великог објекта износи око 12.000 квадратних метара, а у њему ће бити седиште Другог основног суда и Другог основног јавног тужилаштва, Апелационог јавног тужилаштва, Републичког јавног тужилаштва и Државно веће тужилаца.

Према плану, Други основни суд ће добити део подрума и приземља, први, други и део трећег спрата, Друго основно јавно тужилаштво – део подрума и приземља, део трећег спрата и четврти спрат, Апелационо јавно тужилаштво – део подрума, приземља, шести, седми и осми спрат, Републичко јавно тужилаштво – део приземља и пети спрат, а Државно веће тужилаца у Београду – девети, 10, и 11. спрат.

У подруму испод судница биће смештене притворске јединице и архиве, а у приземљу, шалтери и писарнице.

Извор: сајт Тањуг