Predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Petar Petrović izrazio je očekivanje da će se Predlog zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji, naći pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije na jednoj od prvih sednica prolećnog zasedanja.

On je tokom razgovora sa direktorom Direktorata za ljudska prava Saveta Evrope Kristofom Poarelom ukazao da predlog tog zakona nije ranije donet, jer je u pitanju „veoma osetljiva materija“ što je, kako je rekao, „zahtevalo mnogo opreznosti kako bi s jedne strane bio prihvatljiv roditeljima nestale dece a sa druge, primenljiv u praksi“, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srbije.

Direktor Direktorata za ljudska prava Saveta Evrope izrazio je zadovoljstvo što je Predlog zakona ušao u skupštinsku proceduru čime je kako je rekao, preduzet važan korak ka njegovom usvajanju.

Poarel je u razgovoru sa članovima skupštinskog Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu preneo očekivanje Komiteta ministara SE da će Narodna skupština Republike Srbije usvojiti taj zakon po hitnom postupku.

Izvor: sajt N1
Naslov: Redakcija