Republičko javno tužilaštvo donelo je , kojim se stavljaju van snage uputstva u vezi sa hitnim postupanjem za vreme vanrednog stanja i određuje postepeni povratak na posao zaposlenih, kojima je bio omogućen rad od kuće.

Van snage je stavljeno uputstvo za hitno postupanje po krivičnim delima – nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, širenje zaraznih bolesti, širenje panike i nereda, nedozvoljena trgovina i druga krivična dela u vezi sa vanrednim stanjem, koje je radi sprečavanja širenja virusa Covid 19 bilo uvedeno od 15. marta, a okončano 6. maja.

Za krivična dela koja se tiču maloletnika, pritvorski predmeti, kao nasilje u porodici se i u redovnom stanju postupa hitno.

RJT je predvideo postepen povratak zaposlenih koji su radili od kuće tokom vanrednog stanja, tako da se na svakih pet radnih dana, svake sedmice, počev od 11. maja pa do 1. juna na redovan rad vraća po jedna grupa zaposlenih.

Najviše tužilaštvo je predvidelo da na snazi ostaje primena svih opštih i posebnih mera i preporuka nadležnih zdravstvenih institucija u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze korona virusom.

Izvor: sajt Blic
Naslov: Redakcija