Од 1. јануара идуће године сви облици предузетничких радњи и агенција, као фирме у облику д.о.о. са једним власником, моћи ће да се оснују и региструју електронски, директно на интернет страници Агенције за привредне регистре (АПР), без подношења иједног папира.

– Постепено, осим предузетника и једночланих друштава са ограниченом одговорношћу, за које је процедура оснивања уједно и најједноставнија, то ће бити омогућено и осталим облицима привредних друштава,а потом и удружењима, задужбинама, спортским друштвима – најављено је из Агенције за привредне регистре.

Према подацима АПР, месечно се, иначе, оснује око хиљаду привредних друштава са једним власником, и око 3.000 предузетничких радњи. Од Нове године требало би да заживи још једна новина – регионални привредни регистар.

– Реч је о регионалном привредном порталу западног Балкана. Прво би се увезали Централни регистар Македоније и Агенција за привредне регистре Србије, а у наредном периоду очекује се и прикључење Словеније, Хрватске, Румуније, Албаније, БиХ – истакао је Звонко Обрадовић, директор АПР-а.

– Корисницима ће, путем овог регионалног регистра, у почетку бити доступно неколико сервиса, који ће се временом увећавати.

Извор: сајт Екапија