Пореска управа је развила специјално дизајнирану корисничку апликацију – апликацију еПорези – која служи искључиво за приступ порталу еПорези. У апликацију су уграђени сви елементи који су неопходни корисницима портала за несметан рад, при чему су у потпуности очуване све функционалности постојећих електронских сервиса на порталу еПорези. Апликација еПорези је бесплатна и може се преузети са сајта Пореске управе.

Током последње две године велики светски произвођачи софтвера направили су бројне измене у погледу повећања безбедности на интернету, па је из најпопуларнијих интернет прегледача елиминисан велики број опција које су се користиле у свакодневном раду.

Како се за приступ порталу еПорези користе софтверски додаци најпопуларнијих светских прегледача за које више не постоји адекватна подршка, а ради превазилажења појединих застарелих техничко-технолошких решења, Пореска управа је развила специјално дизајнирану корисничку апликацију – апликацију еПорези – која служи искључиво за приступ порталу еПорези.

У апликацију су уграђени сви елементи који су неопходни корисницима портала за несметан рад, при чему су у потпуности очуване све функционалности постојећих електронских сервиса на порталу еПорези.

Апликација еПорези је бесплатна и може се преузети са сајта Пореске управе. Након преузимања апликација се једноставно инсталира на локални рачунар, а након покретања поступак приступа порталу еПорези се, као и до сада, врши помоћу Квалификованог електронског сертификата.

Начин рада на порталу еПорези у погледу употребе електронских сервиса за подношење пореских пријава, за преглед постојећих пријава, за достављање захтева за упит стања, као и коришћење сервиса за доделу/одузимање овлашћења, идентичан је досадашњем.

Сви корисници портала биће у могућности да бесплатно преузимају нове верзије апликације еПорези које ће се појавити у наредном периоду, имајући у виду даљи развој и унапређење софтверских алата великих светских произвођача, као и акредитованих сертификационих тела у Републици Србији.

Примена новог начина приступа порталу, као и поступак потписивања пореских пријава, свакако значи бржи и ефикаснији рад портала еПорези, као и већу сигурност у раду пореских обвезника – корисника портала.

Пријављивање на портал еПорези биће могуће искључиво путем апликације еПорези, а све релевантне информације можете пронаћи на сајту Пореске управе – http://www.purs.gov.rs/.

За сва евентуална питања можете се обратити Контакт центру Пореске управе на број телефона 0700-700 007 или путем електронске поште на адресу eporezi@purs.gov.rs.