U danu za glasanje, 22. jula 2021. godine, Narodna skupština usvojila je:

  • Zakon o izmenama i dopunama Zakona o sudijama,
  • Zakon o dopuni Zakona o Visokom savetu sudstva,
  • Zakon o popisu poljoprivrede 2023,
  • Zakon o utvrđivanju finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2,
  • Zakon o potvrđivanju Finansijskog ugovora COVID-19 podrška Vladi Srbije za mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije između Evropske investicione banke i Republike Srbije i
  • Zakon o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i administrativno-tehničkog osoblja.

Narodna skupština usvojila je i Predlog odluke o izboru Republičkog javnog tužioca sa 168 glasa narodnih poslanika i izabrala Zagorku Dolovac na funkciju Republičkog javnog tužioca, kojoj je potpredsednik Narodne skupštine poželeo, u svoje i u ime narodnih poslanika, uspeh u radu.

Na predlog narodne poslanice Jelene Žarić Kovačević da se ospore predlozi za izbor predsednika sudova, Narodna skupština nije izabrala za predsednika Osnovnog suda u Zrenjaninu Zlatoja Ankića, za predsednika Osnovnog suda u Prokuplju Gordanu Sokić, za predsednika Osnovnog suda u Pančevu, Ljiljanu Sinđić za predsednika Osnovnog suda u Rumi Biljanu Đuričić.

Narodni poslanici usvojili su Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva, bez osporenih kandidata u celini.

Narodna skupština je većinom glasova izabrala za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Božidara Zečevića.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o tačkama dnevnog reda sednice, potpredsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić zaključio je Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu.

Izvor: sajt Narodne skupštine
Naslov: Redakcija