Naslovna Pravo Narodna skupština usvojila izmene i dopune Zakona o sprečavanju dopinga u sportu

Narodna skupština usvojila izmene i dopune Zakona o sprečavanju dopinga u sportu

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić izjavio je da je donošenjem Zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu Srbija potvrdila rešenost da i u ovoj oblasti ostane lider u regionu, prati međunarodne standarde i nastavi odnos nulte tolerancije prema dopingu u sportu.

Udovičić je tim povodom istakao da je srpski sport bez svakog oblika dopinga postulat našeg sistema, i iskazao zadovoljstvo primenom Zakona o sprečavanju dopinga u sportu iz 2014. godine, koji je u potpunosti ispunio svoju svrhu i pokazao odlične rezultate.

Međutim, kako je dodao, naša liderska pozicija u ovoj oblasti potvrđuje se upravo i spremnošću da među prvim zemljama u Evropi implementiramo i primenimo sve novonastale izmene u ovoj oblasti.

Prema njegovim rečima, kako na sportskim terenima, ali i van njega, borba protiv dopinga nesporan je cilj svih kako bismo zaštitili zdravlje naših sportista i svih mladih, omogućili fer-plej i nastavili dosledno sprovođenje nulte tolerancije svega negativnog u sportu.

Cilj je da delujemo preventivno, edukujemo sportiste od najmlađeg uzrasta, širimo tu svest kod mladih, jer samo ujedinjenim delovanjem institucija, krovnih organizacija, nacionalnih sportskih saveza i sportista, ali i škole, porodice, društva u celosti, možemo biti pobednici u borbi protiv dopinga u sistemu sporta i među mladima, zaključio je on.

Izvor: sajt Vlade RS
Naslov: Redakcija