Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa rukovodstvom Sekretarijata za legalizaciju Grada Beograda o mogućnosti njegovog efikasnijeg rada i uvođenju elektronske evidencije podnetih zahteva i elektronskog uvida građana u svoje predmete.

Sekretarijat za legalizaciju Grada Beograda od danas raspolaže sa 12 skenera i tri čitača kartica sa elektronskim potpisom, koji će omogućiti da se rešenja o ozakonjenju šalju ka katastru elektronskim putem, čime se znatno skraćuje vreme neophodno za okončanje procesa legalizacije objekata.

Na sastanku održanom u Vladi Srbije postignut je dogovor o tome da se u što skorijem periodu izradi elektronska evidencija svih podnetih zahteva, koja će građanima omogućiti da u svakom trenutku mogu proveriti status svog predmeta putem interneta.

Brnabić je naglasila važnost nastavljanja dobre prakse elektronske uprave, koja je širom Srbije dala odlične rezultate i povećala efikasnost i transparentnost javne uprave.

S obzirom na to da u Beogradu postoji najveći broj objekata u Srbiji koji čekaju na legalizaciju, usaglašeno je da se sa ovom elektronskom evidencijom krene upravo od glavnog grada, nakon čega će ovaj elektronski sistem biti dostupan i u ostalim jedinicama lokalnih samouprava.

Ovo će biti samo jedan u nizu koraka koji su prethodnih nekoliko godina učinjeni kako bi se kreirala savremena elektronska uprava, koja je u potpunosti u službi građana.

Izvor: sajt Vlade RS
Naslov: Redakcija