Povodom objavljivanja „Izveštaja o STO NAJ… privrednih društava u 2018. godini”, u Agenciji za privredne registre je održana konferencija za novinare, na kojoj su izneti osnovni nalazi iz izveštaja.

Na predstavljanju rezultata poslovanja najvećih privrednih društava u zemlji učestvovali su direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić i registrator Registra finansijskih izveštaja Ružica Stamenković.

Liste STO NAJ… privrednih društava u 2018. godini, koje su objavljene u Izveštaju, utvrđene su na osnovu vrednosti osnovnih finansijskih podataka, iskazanih u redovnim godišnjim finansijskim izveštajima privrednih društava za 2018. godinu.

STO NAJ… privrednih društava dato je na osnovu analize i rangiranja podataka za 103.717 društava sa aspekta uspešnosti poslovanja – prema poslovnim prihodima i neto dobitku, zatim sa aspekta finansijskih kapaciteta – prema poslovnoj imovini i kapitalu, kao i sa aspekta gubitaka – prema neto gubitku i ukupnom gubitku.

Izveštaj i prezentacija STO NAJ… privrednih društava u 2018. godini objavljeni su u okviru dela Finansijski izveštaji – Publikacije/ STO NAJ… privrednih društava.

Izvor: sajt APR-a
Naslov: Redakcija